fbpx

 

Vanliga frågor

Här nedan kan du hitta svar på de frågor som ofta dyker upp. Vi har en medveten och dedikerad kundbas – vilket vi älskar! Fortsätt att ställa frågor och fortsätt vara engagerad i miljöfrågor! Klicka på frågorna för att visa våra svar.

 

Produkten


Tempeh är en fantastisk produkt om du frågar oss. Generellt är tempeh ett block av någon sorts bönor som hålls ihop av ett svampmycel. När svampen växer till förändras bönornas smak och konsistens och genom fermenteringen tar de även upp mer näring. Traditionen kommer ursprungligen från Indonesien, görs vanligtvis på sojabönor, och är över 200 år gammal.

Category: Produkten

Fermentering är från början ett sätt att förlänga hållbarheten för t.ex. bönor. Genom att tillsätta svampsporer skulle man enkelt uttryckt kunna säga att en kontrollerad möglingsprocess sätts igång. Men inte en obehaglig sådan utan en sån där lyxig som för fina ostar. Det som är ännu finare med det är att näringsämnen och mineraler i lupinbönan blir lättare för kroppen att ta upp så att du får i dig extra mycket nyttigheter.

Category: Produkten

Matlupin (eller sötlupin som det även kallas) kommer från förädlade lupiner vars bönor är ett jättebra proteinalternativ. Ännu bättre är att den kan odlas lokalt här i Sverige. Matlupin är ett superbra alternativ till kött eller sojaprodukter! (De där vackra vildlupinerna du ser vid vägkanten på sommaren är tyvärr inte lika nyttiga att äta)

 

 

Category: Produkten

Lupin går bra att odla i Sverige (till skillnad från den annars populära sojabönan) och är både hälsosam och god att äta och utgör därför ett fullgott substitut till både kött och soja. Till lupinbönans karaktär hör en lite syrlig smak och en fast textur vilket gör den supergod att avnjuta som den är till skillnad från t.ex. gula ärtor. De och många fler anledningar gör att vi älskar lupinen!

 

 

Category: Produkten

Det korta svaret är supernyttigt! Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan, 40%. Den är även rik på fibrer, ca 30%, vilket är dubbelt så mycket som många andra baljväxter och innehåller betydligt mindre fett i jämförelse med sojabönan. Lupinbönan innehåller inte östrogen och odlas utan GMO.

 

 

Category: Produkten

Våra lupinbönor odlas i Skåne hos KRAV-certifierade odlare. Vår tillverkning av tempehn skedde tidigare i Bjuv och har numera flyttat till Malmö.

Category: Produkten

Lupinta-tempeh består endast av lokalt odlade lupinbönor. En skvätt vinäger och sporer från en mikrosvamp tillsätts för att sätta igång fermenteringsprocessen.

Category: Produkten

Inga konserveringsmedel är tillsatta. Fermenteringen är en helt naturlig process.

Category: Produkten

Load More

 

Laga & äta


Tempeh är en fantastisk produkt om du frågar oss. Generellt är tempeh ett block av någon sorts bönor som hålls ihop av ett svampmycel. När svampen växer till förändras bönornas smak och konsistens och genom fermenteringen tar de även upp mer näring. Traditionen kommer ursprungligen från Indonesien, görs vanligtvis på sojabönor, och är över 200 år gammal.

Category: Produkten

Fermentering är från början ett sätt att förlänga hållbarheten för t.ex. bönor. Genom att tillsätta svampsporer skulle man enkelt uttryckt kunna säga att en kontrollerad möglingsprocess sätts igång. Men inte en obehaglig sådan utan en sån där lyxig som för fina ostar. Det som är ännu finare med det är att näringsämnen och mineraler i lupinbönan blir lättare för kroppen att ta upp så att du får i dig extra mycket nyttigheter.

Category: Produkten

Matlupin (eller sötlupin som det även kallas) kommer från förädlade lupiner vars bönor är ett jättebra proteinalternativ. Ännu bättre är att den kan odlas lokalt här i Sverige. Matlupin är ett superbra alternativ till kött eller sojaprodukter! (De där vackra vildlupinerna du ser vid vägkanten på sommaren är tyvärr inte lika nyttiga att äta)

 

 

Category: Produkten

Lupin går bra att odla i Sverige (till skillnad från den annars populära sojabönan) och är både hälsosam och god att äta och utgör därför ett fullgott substitut till både kött och soja. Till lupinbönans karaktär hör en lite syrlig smak och en fast textur vilket gör den supergod att avnjuta som den är till skillnad från t.ex. gula ärtor. De och många fler anledningar gör att vi älskar lupinen!

 

 

Category: Produkten

Det korta svaret är supernyttigt! Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan, 40%. Den är även rik på fibrer, ca 30%, vilket är dubbelt så mycket som många andra baljväxter och innehåller betydligt mindre fett i jämförelse med sojabönan. Lupinbönan innehåller inte östrogen och odlas utan GMO.

 

 

Category: Produkten

Våra lupinbönor odlas i Skåne hos KRAV-certifierade odlare. Vår tillverkning av tempehn skedde tidigare i Bjuv och har numera flyttat till Malmö.

Category: Produkten

Lupinta-tempeh består endast av lokalt odlade lupinbönor. En skvätt vinäger och sporer från en mikrosvamp tillsätts för att sätta igång fermenteringsprocessen.

Category: Produkten

Inga konserveringsmedel är tillsatta. Fermenteringen är en helt naturlig process.

Category: Produkten

Load More

 

Förvara


Tempeh är en fantastisk produkt om du frågar oss. Generellt är tempeh ett block av någon sorts bönor som hålls ihop av ett svampmycel. När svampen växer till förändras bönornas smak och konsistens och genom fermenteringen tar de även upp mer näring. Traditionen kommer ursprungligen från Indonesien, görs vanligtvis på sojabönor, och är över 200 år gammal.

Category: Produkten

Fermentering är från början ett sätt att förlänga hållbarheten för t.ex. bönor. Genom att tillsätta svampsporer skulle man enkelt uttryckt kunna säga att en kontrollerad möglingsprocess sätts igång. Men inte en obehaglig sådan utan en sån där lyxig som för fina ostar. Det som är ännu finare med det är att näringsämnen och mineraler i lupinbönan blir lättare för kroppen att ta upp så att du får i dig extra mycket nyttigheter.

Category: Produkten

Matlupin (eller sötlupin som det även kallas) kommer från förädlade lupiner vars bönor är ett jättebra proteinalternativ. Ännu bättre är att den kan odlas lokalt här i Sverige. Matlupin är ett superbra alternativ till kött eller sojaprodukter! (De där vackra vildlupinerna du ser vid vägkanten på sommaren är tyvärr inte lika nyttiga att äta)

 

 

Category: Produkten

Lupin går bra att odla i Sverige (till skillnad från den annars populära sojabönan) och är både hälsosam och god att äta och utgör därför ett fullgott substitut till både kött och soja. Till lupinbönans karaktär hör en lite syrlig smak och en fast textur vilket gör den supergod att avnjuta som den är till skillnad från t.ex. gula ärtor. De och många fler anledningar gör att vi älskar lupinen!

 

 

Category: Produkten

Det korta svaret är supernyttigt! Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan, 40%. Den är även rik på fibrer, ca 30%, vilket är dubbelt så mycket som många andra baljväxter och innehåller betydligt mindre fett i jämförelse med sojabönan. Lupinbönan innehåller inte östrogen och odlas utan GMO.

 

 

Category: Produkten

Våra lupinbönor odlas i Skåne hos KRAV-certifierade odlare. Vår tillverkning av tempehn skedde tidigare i Bjuv och har numera flyttat till Malmö.

Category: Produkten

Lupinta-tempeh består endast av lokalt odlade lupinbönor. En skvätt vinäger och sporer från en mikrosvamp tillsätts för att sätta igång fermenteringsprocessen.

Category: Produkten

Inga konserveringsmedel är tillsatta. Fermenteringen är en helt naturlig process.

Category: Produkten

Load More

 

Allergener


Tempeh är en fantastisk produkt om du frågar oss. Generellt är tempeh ett block av någon sorts bönor som hålls ihop av ett svampmycel. När svampen växer till förändras bönornas smak och konsistens och genom fermenteringen tar de även upp mer näring. Traditionen kommer ursprungligen från Indonesien, görs vanligtvis på sojabönor, och är över 200 år gammal.

Category: Produkten

Fermentering är från början ett sätt att förlänga hållbarheten för t.ex. bönor. Genom att tillsätta svampsporer skulle man enkelt uttryckt kunna säga att en kontrollerad möglingsprocess sätts igång. Men inte en obehaglig sådan utan en sån där lyxig som för fina ostar. Det som är ännu finare med det är att näringsämnen och mineraler i lupinbönan blir lättare för kroppen att ta upp så att du får i dig extra mycket nyttigheter.

Category: Produkten

Matlupin (eller sötlupin som det även kallas) kommer från förädlade lupiner vars bönor är ett jättebra proteinalternativ. Ännu bättre är att den kan odlas lokalt här i Sverige. Matlupin är ett superbra alternativ till kött eller sojaprodukter! (De där vackra vildlupinerna du ser vid vägkanten på sommaren är tyvärr inte lika nyttiga att äta)

 

 

Category: Produkten

Lupin går bra att odla i Sverige (till skillnad från den annars populära sojabönan) och är både hälsosam och god att äta och utgör därför ett fullgott substitut till både kött och soja. Till lupinbönans karaktär hör en lite syrlig smak och en fast textur vilket gör den supergod att avnjuta som den är till skillnad från t.ex. gula ärtor. De och många fler anledningar gör att vi älskar lupinen!

 

 

Category: Produkten

Det korta svaret är supernyttigt! Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan, 40%. Den är även rik på fibrer, ca 30%, vilket är dubbelt så mycket som många andra baljväxter och innehåller betydligt mindre fett i jämförelse med sojabönan. Lupinbönan innehåller inte östrogen och odlas utan GMO.

 

 

Category: Produkten

Våra lupinbönor odlas i Skåne hos KRAV-certifierade odlare. Vår tillverkning av tempehn skedde tidigare i Bjuv och har numera flyttat till Malmö.

Category: Produkten

Lupinta-tempeh består endast av lokalt odlade lupinbönor. En skvätt vinäger och sporer från en mikrosvamp tillsätts för att sätta igång fermenteringsprocessen.

Category: Produkten

Inga konserveringsmedel är tillsatta. Fermenteringen är en helt naturlig process.

Category: Produkten

Load More

 

Hitta Lupinta


Tempeh är en fantastisk produkt om du frågar oss. Generellt är tempeh ett block av någon sorts bönor som hålls ihop av ett svampmycel. När svampen växer till förändras bönornas smak och konsistens och genom fermenteringen tar de även upp mer näring. Traditionen kommer ursprungligen från Indonesien, görs vanligtvis på sojabönor, och är över 200 år gammal.

Category: Produkten

Fermentering är från början ett sätt att förlänga hållbarheten för t.ex. bönor. Genom att tillsätta svampsporer skulle man enkelt uttryckt kunna säga att en kontrollerad möglingsprocess sätts igång. Men inte en obehaglig sådan utan en sån där lyxig som för fina ostar. Det som är ännu finare med det är att näringsämnen och mineraler i lupinbönan blir lättare för kroppen att ta upp så att du får i dig extra mycket nyttigheter.

Category: Produkten

Matlupin (eller sötlupin som det även kallas) kommer från förädlade lupiner vars bönor är ett jättebra proteinalternativ. Ännu bättre är att den kan odlas lokalt här i Sverige. Matlupin är ett superbra alternativ till kött eller sojaprodukter! (De där vackra vildlupinerna du ser vid vägkanten på sommaren är tyvärr inte lika nyttiga att äta)

 

 

Category: Produkten

Lupin går bra att odla i Sverige (till skillnad från den annars populära sojabönan) och är både hälsosam och god att äta och utgör därför ett fullgott substitut till både kött och soja. Till lupinbönans karaktär hör en lite syrlig smak och en fast textur vilket gör den supergod att avnjuta som den är till skillnad från t.ex. gula ärtor. De och många fler anledningar gör att vi älskar lupinen!

 

 

Category: Produkten

Det korta svaret är supernyttigt! Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan, 40%. Den är även rik på fibrer, ca 30%, vilket är dubbelt så mycket som många andra baljväxter och innehåller betydligt mindre fett i jämförelse med sojabönan. Lupinbönan innehåller inte östrogen och odlas utan GMO.

 

 

Category: Produkten

Våra lupinbönor odlas i Skåne hos KRAV-certifierade odlare. Vår tillverkning av tempehn skedde tidigare i Bjuv och har numera flyttat till Malmö.

Category: Produkten

Lupinta-tempeh består endast av lokalt odlade lupinbönor. En skvätt vinäger och sporer från en mikrosvamp tillsätts för att sätta igång fermenteringsprocessen.

Category: Produkten

Inga konserveringsmedel är tillsatta. Fermenteringen är en helt naturlig process.

Category: Produkten

Load More