Go Back

Lupin Filé Butter Masala

Ingredienser

Tempehfilé

  • 200 g Lupin filé
  • 2 msk smör

Sås

  • 250 g färdig Tikka Masalasås från affären
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 msk tomatpasta
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk malen kummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 torkade lagerblad
  • ½ kanel (helbit)
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt

Instruktioner

  • Skär lupinfilén i kuber, lägg i en het panna tillsammans med smöret. Stek tills kuberna blivit gyllenbruna.
  • Såsen tillagar du genom att blanda smör, lagerblad och kanelstång i en kastrull. Låt kryddblandningen sjuda på mediumvärme i 2 minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och tikka masalasåsen till kryddblandningen, låt det sjuda i pannan i 10 minuter under omrörning tills du ser ett tunt lager olja separeras från såsen.
  • Tillsätt kummin, koriander och kardemumma. Rör om i 2 minuter.
  • Tillsätt vatten, socker och salt och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
  • Tillsätt de stekta lupinfilébitarna i såsen och låt den sjuda i 10 minuter. Rör om ibland.
  • Tillsätt vispgrädde och rör om i 2 minuter.
  • Klart! Avnjut din härliga Lupin Filé Butter Masala med ris eller naanbröd.