Go Back

Grillad tempehburgare med vegansk tryffelmajonnäs

Ingredienser
  

Tempehburgare

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 1 msk Neutral olja
  • 2 msk BBQ-sås
  • 5 msk Vetemjöl (eller till önskad konsistens)
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 1 tsk Salt

Marinad

  • 2 msk BBQ-sås
  • 1 msk Coconut aminos
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 2 tsk Lönnsirap
  • Salt och peppar (efter smak)

Vegansk tryffelmajonnäs

  • 3 msk Kikärtsspad
  • ca 2-3 dl Rapsolja
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • Tryffelolja (efter smak)
  • Salt & peppar (efter smak)

Du behöver också

  • Ketchup
  • Solrosskott
  • Picklad rödlök
  • Hamburgerbröd

Instruktioner
 

Marinad

  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tempehburgare

  • Smula ned tempehn med händerna och blanda med övriga ingredienser.
  • Forma till burgare. Tillsätt eventuellt mer mjöl, tills de har en konstens som håller ihop bra.
  • Lägg i marinaden i minst 30 minuter, gärna längre.
  • Grilla på båda sidor tills burgarna får en fin, krispig yta och gyllene färg.

Tryffelmajonnäs

  • Blanda kikärtsspad, dijonsenap och vinäger i en skål.
  • Mixa med stavmixer, samtidigt som du sakta häller i rapsoljan, tills du får en majonnäs med krämig konsistens.
  • Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Montering & toppings

  • Sätt ihop din burgare! Förutom tryffelmajonnäsen rekommenderar vi picklad rödlök och någon form av groddar. Hoppas det smakar!
Tried this recipe?Let us know how it was!