Go Back

Tempeh-korv i bröd

Ingredienser
  

Tempehkorv

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 2 msk BBQ-sås
  • 1 msk Coconut aminos
  • 1 msk

    Äppelcidervinäger

  • 2 tsk Lönnsirap
  • Salt och peppar (efter smak)

Tångromsås

  • 2 dl Vegansk majonnäs
  • 75 g Röd tångrom
  • 1/4 Nori-blad (kan uteslutas)
  • Salt (efter smak)

Tips på andra toppings

  • Romansallad
  • Rostad lök
  • Srirachamajonnäs
  • Ketchup
  • Senap
  • Picklad rödlök

Instruktioner
 

Tempehkorv

  • Skiva tempehn till skivor, ca 2 cm tjocka.
  • Blanda ihop övriga ingredienser till marinaden och smaka av med salt. Låt skivorna marineras i minst 30 min, gärna längre.

Tångromssås

  • Blanda majonnäs och tångrom. Finhacka nori:n till små smulor och blanda ner i såsen. Smaka av med salt.

Grillning och montering

  • Grilla tempehskivorna på båda sidor tills de får färg.
  • Montera tempehkorvarna och ha på önskad topping. Ät och njut!
Tried this recipe?Let us know how it was!