Go Back

Vegansk svamp- och tempehpaj med valnötter

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 1 pkt Smördeg (vegansk)
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 250 g Champinjoner
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Lökpulver
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 1 msk Timjan
  • 150 g Vegansk ost (riven)
  • Salt & Peppar (efter smak)

Topping

  • Valnötter
  • Ruccola

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225° C.
  • Bred ut smördegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
  • Ställ pajformen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills degen börjar få lite färg och puffa upp sig.

Fyllning

  • Hacka löken och champinjonerna. Finhacka eller smula tempehn med händerna.
  • Stek löken på medelvärme tillsammans med en pressad vitlöksklyfta tills den börjar bli genomskinlig och mjuk
  • Tillsätt svampen, tempehn, äppelcidervinägern, kryddorna, salt och peppar. Stek i några minuter till, tills röran blir aromatisk och får lite färg.
  • Häll över fyllningen i den gräddade pajbotten. Riv ner osten över fyllningen och toppa med några valnötter.
  • Tillaga i ugnen i ca 15 min. Sätt på grillfunktionen på ugnen de sista 2-3 minuterna så att pajen får en krispig yta.