Go Back

Tunnbrödsrulle med syrlig lupintempeh

Ingredienser

Wraps

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 4 st Tunnbröd
  • 1 st Syrligt äpple
  • 2 nävar Strimlad vitkål
  • 2 dl Turkisk youghurt
  • 2 msk Riven pepparrot
  • 1 knippe Färska örter av fritt val
  • Salt och peppar

Marinad

  • 1-2 msk Äppelcidervinäger
  • 1/2 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)
  • 1 tsk Sesamolja
  • Salt och peppar

Picklad rödlök

  • 2 st Rödlök
  • 1/2 dl Ättika
  • 1 dl Socker
  • 1 1/2 dl Vatten

Instruktioner

  • Blanda socker, ättika och vatten i en kastrull och låt koka upp. 
  • Skär under tiden rödlöken tunt och lägg i en burk med lock.
  • Häll över lagen när den har ­svalnat lite och låt stå minst 30 min.
  • Skär lupintempehn i tunna skivor.
  • Blanda marinaden i en skål med slät botten. Låt ­skivorna ligga och dra ca 30 min. Salta och peppra.
  • Strimla vitkålen och äpplet. 
  • Ansa de färska örterna. ­Hacka eller behåll dem som de är efter vad du gillar.
  • Stek tempehn i den marinad som inte sugits upp tills de blir gyllenbruna på ytan.
  • Bred ut tunnbröden och ­börja bygga. Avsluta med 2-3 skivor tempeh och klicka ut yoghurten och den rivna pepparroten på toppen.
  • Rulla ihop och njut!