Go Back

Julig grönkålssallad med saffransmarinerad ­tempeh

Ingredienser

Grönkålssallad med apelsin och granatäpple

  • 1 pkt

    Lupinta tempeh

  • ca 100 g Färsk grönkål
  • 1 st Apelsin
  • 1 st Granatäpple
  • 1 msk Olivolja
  • Salt & peppar (efter smak)

Saffransmarinad

  • 1 dl Rapsolja
  • 1 pkt Saffran
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Riven färsk ingefära
  • ca 1 msk Rivet apelsinskal
  • Salt (efter smak)

Förslag på topping

  • Rostade valnötter, solrosfrön eller cashewnötter

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att saffranet sprider sig jämnt.
  • Skiva tempehn och gör kuber som du låter ligga i marinaden medan du gör salladen.
  • Rensa och dela grönkålen grovt för hand, och massera in olivoljan till kålen mjuknar.
  • Skala och rensa granatäpple och skiva apelsin. Blanda ner i salladen.
  • Stek tempehn på medelvärme så att bitarna får fin färg och stekyta.
  • Häll över de varma tempehbitarna på salladen
  • Får du marinad över kan du med fördel hälla den över salladen som dressing, för extra god smak.
  • Toppa med rostade frön eller nötter