Go Back
+ servings

Chilimarinerad Tempeh

Ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.
Portioner 1 paket Lupinta Tempeh

Ingredienser
  

  • 200 g Lupinta Tempeh
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2 msk neutral olja t.ex. raps- eller solrosolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 nypor salt
  • 1 msk finriven ingefära
  • ½ st finhackad röd chili alt. 2 nypor chiliflakes eller 1 tsk chipotlepasta

Instruktioner
 

  • Skär tempehn i skivor eller kuber.
  • Blanda ihop resterade ingredienser. Låt tempehn marinera i minst 30 min, gärna längre.
  • Stek tempehn i olja i en het panna (men var försiktig så att det inte bränns).
  • Servera med lite piffiga tillbehör som jordnötter, en krispig sallad och rödkål, eller om du har andra favoritgrönsaker.
Tried this recipe?Let us know how it was!