Chilimarinerad Tempeh
Ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.
Portioner 1 paket Lupinta Tempeh
- 200 g Lupinta Tempeh
- 1 msk hoisinsås
- 1 msk socker
- 1,5 msk sesamolja
- 2 msk neutral olja t.ex. raps- eller solrosolja
- 1 klyfta vitlök
- 2 nypor salt
- 1 msk finriven ingefära
- ½ st finhackad röd chili alt. 2 nypor chiliflakes eller 1 tsk chipotlepasta
Skär tempehn i skivor eller kuber.
Blanda ihop resterade ingredienser. Låt tempehn marinera i minst 30 min, gärna längre.
Stek tempehn i olja i en het panna (men var försiktig så att det inte bränns).
Servera med lite piffiga tillbehör som jordnötter, en krispig sallad och rödkål, eller om du har andra favoritgrönsaker.