Go Back

Grillad hel tempehfilé i ­barbequesås

Ingredienser
  

Tempehfilé

  • 1 pkt Lupinta tempeh

Marinad/sås

  • 2 msk Rapsolja
  • 2 mak Valfri färdig BBQ-sås
  • 1 msk Coconut aminos
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 2 tsk Lönnsirap
  • 1 tsk Liquid smoke
  • Salt & peppar

Tillbehör

  • Libabröd
  • Färskt spenat
  • Salladsblad
  • Färsk rosmarin
  • Picklad rödlök
  • Limeskivor

Instruktioner
 

Marinad

  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  • Gör dubbel sats om du vill servera med extra sås som tillbehör

Tempehfilé

  • Ta ut tempehblocket som det är och pensla med marinaden.
  • Lägg blocket på grillen.
  • När det fått fin yta, pensla andra sidan. Använd gärna en färsk kvist rosmarin som pensel. Grilla även den sidan tills den fått fin färg.
  • Förbered bröd och salladsbädden under tiden.
  • Lägg över den färdiga filén på bröd -och salladsbädden.
  • Skär gärna upp tempehfilén i lagom skivor precis innan servering.
  • Klart att njuta tillsammans med en klick sås, grönsaker och bröd!
Tried this recipe?Let us know how it was!