Skriv ut receptet

Tempeh i ört -och lökinläggning

Ingredienser

  • 1 pkt Lupintatempeh
  • 1 /2 dl Olja
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 st Salladslök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 knippe Ramslök
  • 1 msk Fänkålsfrön
  • 1 st Lime, skal och juice
  • 3 msk Persilja, färsk eller fryst

Instruktioner

  • Skiva tempehn i tunna skivor och dela i mindre bitar. Ånga i ca 2 min.
  • Stek bitarna i olja tills de får en djupare färg och lite stekyta. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Mixa ihop Creme Fraiche, ­äppelcider och olja.
  • Strimla salladslöken och finhacka vitlöken, ramslöken och persiljan. (obs: smaka av så att inte ramslöken tar över) 
  • Mortla fänkålsfröna.
  • Riv limeskalet och pressa ut limejuicen.
  • Rör ner allt i “majonnäsen” och avsluta med att vända ner tempehbitarna.
  • Häll ner röran i en glasburk med lock och ställ i kylen.
  • Servera med knäckebröd och eventuellt kokt ägg.