Tempeh yakitori
Skriv ut receptet

Tempeh Yakitori

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta Tempeh
  • 4-5 st Vårlökar
  • 3-4 st Grillspett i trä

Yakitori-sås

  • 1 ½ dl Coconut aminos
  • 1 ½ dl Mirin (alt. 1 ½ dl risvinäger + 3 tsk socker)
  • ½ dl Sake (alt. ½ dl torr cherry eller risvinäger)
  • ½ dl Vatten
  • 2 tsk Farinsocker

Instruktioner

  • Lägg grillspetten i vatten i 30 min
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • I en liten kastrull, blanda ingredienserna till yakitori-såsen tillsammans med den gröna delen av en vårlök. Koka upp och låt sjuda på låg värme utan lock tills såsen har reducerats till hälften - ungefär i 30 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Skär upp tempehn i kuber och skär vårlöken i 2-3 cm långa bitar. Träd på tempeh och vårlök på spetten.
  • Lägg spetten över en djup ugnsform, så att de inte ligger mot botten av formen. Alternativt använder du en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Ugnsbaka spetten i 20 minuter, vänd halvvägs.
  • Efter 20 minuter, ta ut och pensla på 2/3 av såsen på båda sidor av spetten. Sätt ugnen på grillfunktion och kör ytterligare 3-4 minuter, tills såsen karamelliseras.
  • Lägg över spetten på serveringsfat och täck med resterande sås. Låt smaka!