Skriv ut receptet

BLT med tempeh i rökig marinad

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 4 skivor Surdegsbröd, rostat eller grillat
  • 1-2 st Tomater, skivade
  • 4 blad Romansallad
  • 1 pkt färska ärtskott

Marinad

  • 2 msk Coconut Aminos
  • 2 msk Liquid smoke
  • 1 msk Neutral olja, t.ex. rapsolja
  • 2 tsk Lönnsirap

Servera med

  • Inlagd gurka
  • Extra sallad
  • Hollandaisesås

Anteckning

1) Blanda ingredienserna till marinaden i en skål med platt botten. Skär tempehn i skivor på längden och lägg i marinaden. Låt stå och dra i minst 30 minuter men gärna över natten.
2) Stek skivorna i rikligt med olja på medelvärme så att den blir knaprig och får en gyllenbrun färg.
3) Rosta brödskivorna lätt i ugnen eller i brödrost.
4) Stapla sallad och skivade tomater på brödskivan och lägg "baconskivorna" på toppen.
5) Toppa med ärtskotten och valfria tillägg och avsluta med en andra brödskiva. Stick ett grillspett genom mackan för stabilitet. 
6) Servera gärna med hollandaisesås antingen som fyllning i mackan eller i en liten skål vid sidan om att dippa i. Hemmagjord eller köpt, vegansk eller med ägg, efter behag!