Skriv ut receptet

Tempeh-"wings" i kryddstark ananassås

Ingredienser

Tempehwings

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 1 dl Ananasjuice
  • 2 tsk Coconut aminos
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Risvinäger
  • 0,5 tsk Ingefära (färsk riven)

Ananassås

  • 0,5 dl Ananasjuice
  • 1 tsk Coconut aminos
  • 0,5 dl Rårörssocker (alt. muskovadosocker)
  • 1,5 tsk Majsstärkelse
  • 1-2 tsk Srirachasås

Topping

  • Salladslök
  • Pimiento de padrón (alt. jalapeño)
  • Rostade sesamfrön

Dippsås

  • Coconut aminos
  • Vinäger

Instruktioner

  • Sätt ungnen på 200 grader. ­Skiva tempehn. Lägg i en skål och häll på alla ingredienser till marinaden och rör runt. Låt stå och dra i minst 30 min.
  • Lägg skivorna på ett bakplåts- papper på en plåt i ugnen ­10-15 min tills den får en gyllenbrun färg. Vänd på bitarna och låt stå ytterligare 10-15 min
  • Gör såsen under tiden. Häll alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp under omrörning tills stärkelsen och sockret löst sig.
  • Sänk värmen på plattan och låt såsen puttra på låg värme i 3-5 minuter tills såsen ­tjocknar
  • Blanda ner de färdiga tempeh­bitarna i såsen och vänd runt dem. Lägg in dem i ugn­en igen i 2-3 min.
  • Ta ut bitarna när de börjar få färg. Lägg på ett fat, häll över resten av såsen, om du har någon över, strö över toppningen på toppen och ­servera direkt.