Vego-pytt med tempeh
Skriv ut receptet

Vego-pyttipanna med tempeh

Ingredienser

Pytt-i-panna

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 3-4 st Potatisar
  • 1 st Stor gul lök
  • 2-3 st Morötter
  • 2 krm Chiliflakes
  • 2 msk Neutral olja ex. rapsolja
  • 1 msk Honung alt. agavesirap
  • 1-2 msk Tomatpuré
  • 1 skvätt Äppelcidervinäger
  • Salt & peppar

Förslag på topping

  • 1 knippe Färsk persilja

Instruktioner

  • Tärna tempeh i mindre bitar och lägg den i en marinad bestående av olja, chiliflakes, tomatpuré & honung.
  • Tärna potatis och morötter. Hetta upp olja och fräs på ­medelvärme i en stekpanna i ca 10 min tills de börjar bli mjuka.
  • Hacka löken och tillsätt i ­pannan. (Har du även ett gammalt ­äpple i kylen - skär det i bitar och släng med i pannan)
  • Häll ner tempehkuberna och öka värmen lite på slutet så du får lite stekyta.
  • Smaka av med salt & peppar.
  • Hacka eller klipp persiljan och strö på toppen.