Fyllda champinjoner med tempeh och örter
Skriv ut receptet

Tempehfyllda champinjoner med timjan och citron

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta Tempeh
  • ca 10 st Stora skogschampinjoner
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Neutral olja
  • 1 msk Lönnsirap
  • 1 st citron (saft och zest från)
  • 3 msk Hackad färsk timjan
  • 1 msk Hackad färsk salvia
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader och bred ut ett bakplåtspapper på en plåt
  • Blanda vinäger, sirap, citron och olja med salt och peppar i en skål.
  • Smula tempehn eller skär i mindre kuber och blanda med marinaden.
  • Bryt av foten på svamparna och fyll hattarna med den smulade tempehn.
  • Pensla över den marinad som blivit över i skålen.
  • Baka i ugnen i ca 30 min eller tills tempehn och svamparna fått en gyllenbrun ton.
  • Ta ut de fyllda svamparna ur ugnen och strössla över de färska kryddorna.
  • Servera direkt och njut! Passar bra både som en förrätt till helgernas middagar eller som en del på julbordet!