Veganska julbullar på tempeh
Skriv ut receptet

Veganska julköttbullar på tempeh

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta Tempeh
  • 1 msk Neutral olja
  • 1/2 dl Ströbröd
  • 1/2 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Dijonsenap
  • 0,5 msk Malen kryddpeppar
  • 1 msk Havremjölk
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 1 tsk Liquid smoke

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200˚ C.
  • Riv den gula löken i en sil och låt massan rinna av en stund, ca 5-10 minuter.
  • Hacka eller smula tempehn i mindre bitar. Blanda tempeh med den rivna löken och övriga ingredienser i en bunke och se till att allt är väl blandat.
  • Forma bollarna, ca 15 st, och lägg de på en smord ugnsplåt och pensla dem med lite olja.
  • Låt bollarna bakas i mitten av ugnen ca 15 min tills bollarna får färg. Vänd några gånger under bakningen så att bollarna får en jämn stekyta.
  • Bonus! Ta ut bollarna och stek de i rikligt med margarin, på låg värme i några minuter. (Kan uteslutas)