Grön ärtsoppa med tempehkrutonger
En värmande, grön ärtsoppa med krispiga krutonger av lupintempeh.
Grön ärtsoppa
- 2 st potatisar
- 1 st gul lök
- 300 g gröna ärtor frysta
- 1 l vatten
- 2 st buljongtärningar grönsaksbuljong
- salt & peppar efter smak
- 1 nypa färsk eller fryst dragon (kan uteslutas)
Tempehkrutonger
- 1 pkt Lupinta Lupintempeh tinad
- 1 msk neutral olja (ex. majs eller raps)
- 0,5 msk sesamolja
- salt & peppar
Grön ärtsoppa
Grovhacka löken och fräs mjuk i botten på en kastrull.
Skala potatisarna och tärna dem grovt. Häll ner dem i kastrullen tillsammans med vatten, buljongtärningar och kryddor.
Koka 10-15 min tills potatisen känns mjuk.
Häll ner ärtorna och låt dem bara precis bli varma så att de inte tappar sin ärtiga färg.
Mixa till en slät soppa.
Tempehkrutonger
Skär tempehn i små kuber på ca 1-1,5 cm.
Stek i olja tills kuberna får en krispig och knaprig stekyta. Krydda med salt och peppar.