Grön ärtsoppa med tempehkrutonger
Skriv ut receptet

Grön ärtsoppa med tempehkrutonger

En värmande, grön ärtsoppa med krispiga krutonger av lupintempeh.
Portioner: 4 port

Ingredienser

Grön ärtsoppa

  • 2 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 300 g gröna ärtor frysta
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar grönsaksbuljong
  • salt & peppar efter smak
  • 1 nypa färsk eller fryst dragon (kan uteslutas)

Tempehkrutonger

  • 1 pkt Lupinta Lupintempeh tinad
  • 1 msk neutral olja (ex. majs eller raps)
  • 0,5 msk sesamolja
  • salt & peppar

Instruktioner

Grön ärtsoppa

  • Grovhacka löken och fräs mjuk i botten på en kastrull.
  • Skala potatisarna och tärna dem grovt. Häll ner dem i kastrullen tillsammans med vatten, buljongtärningar och kryddor.
  • Koka 10-15 min tills potatisen känns mjuk.
  • Häll ner ärtorna och låt dem bara precis bli varma så att de inte tappar sin ärtiga färg.
  • Mixa till en slät soppa.

Tempehkrutonger

  • Skär tempehn i små kuber på ca 1-1,5 cm.
  • Stek i olja tills kuberna får en krispig och knaprig stekyta. Krydda med salt och peppar.

Servering

  • Servera ärtsoppan med fraiche av valfri sort, lite pepparrot och lupinkrutongerna. Toppa med lite färsk timjan. Voilà!