Tempehtacos
Skriv ut receptet

Tempehtacos med mangosalsa

Ingredienser

Tempeh Tacos

  • 1 pkt Lupinta Tempeh
  • 1 msk neutral olja
  • ½ st gul lök
  • 2 klyftor vitlök pressade
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Mangosalsa

  • 1 st mango
  • ½ st rödlök
  • 1 st lime pressad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar efter smak

Förslag på tillbehör och topping

  • 4-8 st tortillabröd
  • Grönsaker ex. tomat, gurka, romansallad, oliver
  • Växtbaserad crème fraiche
  • Rostade sesamfrön
  • Nachochips krossade
  • Sriracha-sås

Instruktioner

  • Ånga tempehn i ~10 min i en ångkorg (kan uteslutas).
  • Smula tempehn i små bitar (alt. kör den med pulse-funktion i en matberedare)
  • Blanda ner kryddor, olja, socker, vitlök, hoisinsås och vinäger i tempehn. Låt vila i minst 30 min.
  • Hacka löken fint.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Stek löken tills den börjar få färg. Tillsätt tempeh-blandningen och stek tills tempehn fått en frasig yta.

Mangosalsa

  • Skala och tärna mangon. Hacka rödlöken fint. Blanda ihop i en bunke.
  • Pressa över limesaften. Blanda i olja & krydda efter smak.
  • Hacka koriandern grovt och vänd ner.

Tillbehör och topping

  • Hacka grönsaker och toppa med vad som faller dig i smaken!