fbpx

 

Vanliga frågor

Här nedan kan du hitta svar på de frågor som ofta dyker upp. Vi har en medveten och dedikerad kundbas – vilket vi älskar! Fortsätt att ställa frågor och fortsätt vara engagerad i miljöfrågor! Klicka på frågorna för att visa våra svar.

 

Produkten


Vi brukar rekommendera att du tillagar upptinad tempeh inom fyra dagar. Men ha gärna för vana att ta ut den från frysen samma dag som du tänker äta den.

Category: Förvara

I frysen håller tempehn länge – ca 12 månader från tillverkningsdatum. Efter det kan kvalitén på textur och smak försämras.

Category: Förvara

Lupintatempeh mår bäst av att tina i lugn och ro i kylen eller i rumstemperatur. Men har du bråttom kan du tina upp den försiktigt i micron på låg värme. Om du har för hög värme kommer tempehn bli svampig och seg i konsistensen. Använd defrostfunktionen i omgångar om ca 1,5 minut tills tempehn är tinad, men inte varm på utsidan och fortfarande kall inuti.

Category: Förvara

När din tempeh har tinat kommer den att fortsätta mogna alltmer och då kan smaken bli lite kärv. Då luktar den även kraftigare än tidigare. Ibland kan plastförpackningen svälla lite när tempehn tinat. Detta är ingen fara, så länge du äter tempehn inom ett par dagar.

Category: Förvara

Om lupintempehn t.ex. skulle få lite svarta prickar är det ingen fara. Eftersom fermenteringen sker helt naturligt kan den ibland gå längre i en ände av blocket. Du kan välja att skära bort den lilla biten om du vill, men du behöver inte vara orolig att den påverkar smaken. Om fläckarna däremot skulle växa, mörkna eller ändra färg mot grågrönt är det inte bra, då har din tempeh blivit för gammal.

Category: Förvara

Load More

 

Laga & äta


Vi brukar rekommendera att du tillagar upptinad tempeh inom fyra dagar. Men ha gärna för vana att ta ut den från frysen samma dag som du tänker äta den.

Category: Förvara

I frysen håller tempehn länge – ca 12 månader från tillverkningsdatum. Efter det kan kvalitén på textur och smak försämras.

Category: Förvara

Lupintatempeh mår bäst av att tina i lugn och ro i kylen eller i rumstemperatur. Men har du bråttom kan du tina upp den försiktigt i micron på låg värme. Om du har för hög värme kommer tempehn bli svampig och seg i konsistensen. Använd defrostfunktionen i omgångar om ca 1,5 minut tills tempehn är tinad, men inte varm på utsidan och fortfarande kall inuti.

Category: Förvara

När din tempeh har tinat kommer den att fortsätta mogna alltmer och då kan smaken bli lite kärv. Då luktar den även kraftigare än tidigare. Ibland kan plastförpackningen svälla lite när tempehn tinat. Detta är ingen fara, så länge du äter tempehn inom ett par dagar.

Category: Förvara

Om lupintempehn t.ex. skulle få lite svarta prickar är det ingen fara. Eftersom fermenteringen sker helt naturligt kan den ibland gå längre i en ände av blocket. Du kan välja att skära bort den lilla biten om du vill, men du behöver inte vara orolig att den påverkar smaken. Om fläckarna däremot skulle växa, mörkna eller ändra färg mot grågrönt är det inte bra, då har din tempeh blivit för gammal.

Category: Förvara

Load More

 

Förvara


Vi brukar rekommendera att du tillagar upptinad tempeh inom fyra dagar. Men ha gärna för vana att ta ut den från frysen samma dag som du tänker äta den.

Category: Förvara

I frysen håller tempehn länge – ca 12 månader från tillverkningsdatum. Efter det kan kvalitén på textur och smak försämras.

Category: Förvara

Lupintatempeh mår bäst av att tina i lugn och ro i kylen eller i rumstemperatur. Men har du bråttom kan du tina upp den försiktigt i micron på låg värme. Om du har för hög värme kommer tempehn bli svampig och seg i konsistensen. Använd defrostfunktionen i omgångar om ca 1,5 minut tills tempehn är tinad, men inte varm på utsidan och fortfarande kall inuti.

Category: Förvara

När din tempeh har tinat kommer den att fortsätta mogna alltmer och då kan smaken bli lite kärv. Då luktar den även kraftigare än tidigare. Ibland kan plastförpackningen svälla lite när tempehn tinat. Detta är ingen fara, så länge du äter tempehn inom ett par dagar.

Category: Förvara

Om lupintempehn t.ex. skulle få lite svarta prickar är det ingen fara. Eftersom fermenteringen sker helt naturligt kan den ibland gå längre i en ände av blocket. Du kan välja att skära bort den lilla biten om du vill, men du behöver inte vara orolig att den påverkar smaken. Om fläckarna däremot skulle växa, mörkna eller ändra färg mot grågrönt är det inte bra, då har din tempeh blivit för gammal.

Category: Förvara

Load More

 

Allergener


Vi brukar rekommendera att du tillagar upptinad tempeh inom fyra dagar. Men ha gärna för vana att ta ut den från frysen samma dag som du tänker äta den.

Category: Förvara

I frysen håller tempehn länge – ca 12 månader från tillverkningsdatum. Efter det kan kvalitén på textur och smak försämras.

Category: Förvara

Lupintatempeh mår bäst av att tina i lugn och ro i kylen eller i rumstemperatur. Men har du bråttom kan du tina upp den försiktigt i micron på låg värme. Om du har för hög värme kommer tempehn bli svampig och seg i konsistensen. Använd defrostfunktionen i omgångar om ca 1,5 minut tills tempehn är tinad, men inte varm på utsidan och fortfarande kall inuti.

Category: Förvara

När din tempeh har tinat kommer den att fortsätta mogna alltmer och då kan smaken bli lite kärv. Då luktar den även kraftigare än tidigare. Ibland kan plastförpackningen svälla lite när tempehn tinat. Detta är ingen fara, så länge du äter tempehn inom ett par dagar.

Category: Förvara

Om lupintempehn t.ex. skulle få lite svarta prickar är det ingen fara. Eftersom fermenteringen sker helt naturligt kan den ibland gå längre i en ände av blocket. Du kan välja att skära bort den lilla biten om du vill, men du behöver inte vara orolig att den påverkar smaken. Om fläckarna däremot skulle växa, mörkna eller ändra färg mot grågrönt är det inte bra, då har din tempeh blivit för gammal.

Category: Förvara

Load More

 

Hitta Lupinta


Vi brukar rekommendera att du tillagar upptinad tempeh inom fyra dagar. Men ha gärna för vana att ta ut den från frysen samma dag som du tänker äta den.

Category: Förvara

I frysen håller tempehn länge – ca 12 månader från tillverkningsdatum. Efter det kan kvalitén på textur och smak försämras.

Category: Förvara

Lupintatempeh mår bäst av att tina i lugn och ro i kylen eller i rumstemperatur. Men har du bråttom kan du tina upp den försiktigt i micron på låg värme. Om du har för hög värme kommer tempehn bli svampig och seg i konsistensen. Använd defrostfunktionen i omgångar om ca 1,5 minut tills tempehn är tinad, men inte varm på utsidan och fortfarande kall inuti.

Category: Förvara

När din tempeh har tinat kommer den att fortsätta mogna alltmer och då kan smaken bli lite kärv. Då luktar den även kraftigare än tidigare. Ibland kan plastförpackningen svälla lite när tempehn tinat. Detta är ingen fara, så länge du äter tempehn inom ett par dagar.

Category: Förvara

Om lupintempehn t.ex. skulle få lite svarta prickar är det ingen fara. Eftersom fermenteringen sker helt naturligt kan den ibland gå längre i en ände av blocket. Du kan välja att skära bort den lilla biten om du vill, men du behöver inte vara orolig att den påverkar smaken. Om fläckarna däremot skulle växa, mörkna eller ändra färg mot grågrönt är det inte bra, då har din tempeh blivit för gammal.

Category: Förvara

Load More