fbpx

 

Vår livsmedelstekniker kan prata mat i timmar! 

Hejhej! Jag heter Sumedha och jag är Lupintas livsmedelstekniker. Jag är en foodie av stora mått och matlagning är som meditation för mig. Jag kommer från Indien och det bästa med vårt kök är det sätt som vi använder kryddor på; i allt vi gör. När det gäller vår lupinfilé tycker jag att den är en fantastisk produkt eftersom den är supermångsidig och det bästa med den är den nötiga konsistensen, eftersom jag älskar krispiga saker. För att visa på hur mångsidigheten i vår produkt är hittade jag på ett recept på en väldigt traditionell indisk maträtt. Kan du gissa vad det är?

Låt oss bli lite nördiga!

Som livsmedelstekniker spenderar jag mycket tid med att lära mig om nya livsmedel, testa ny mat, studera mat och dess kemi. Så förutom dess goda smak vet jag att vår produkt även är fantastisk på grund av att den är fermenterad. Detta för att probiotika är en mycket viktig del av vår kost och dess användning och implementering i livsmedel är relativt ny i det västerländska samhället. Men probiotika är viktigt för oss alla! Så när du njuter av vår lupinfilé, tänk också på att du ger din kropp en godbit – inte bara på grund av smaken utan också för de hälsofördelar den har. Här är en bild av min indiska lupinfilé-fusion – både för en god matupplevelse och för din hälsa!
Jag nyfiken på dina erfarenheter av indisk matlagning. Har du hört talas om den här maträtten? Är du sugen på att prova laga receptet hemma? Om du gör det, tagga oss med #lupintarecept på Instagram! Jag ser fram emot att se hur det blir!

Lupin Filé Butter Masala

Ingredienser

Tempehfilé

 • 200 g Lupin filé
 • 2 msk smör

Sås

 • 250 g färdig Tikka Masalasås från affären
 • 1 ½ dl vatten
 • 3 msk tomatpasta
 • 3 msk vispgrädde
 • 1 msk smör
 • 2 msk malen kummin
 • 1 msk malen koriander
 • 1 msk malen kardemumma
 • 3 torkade lagerblad
 • ½ kanel (helbit)
 • 1 msk socker
 • 1 msk salt

Instruktioner

 • Skär lupinfilén i kuber, lägg i en het panna tillsammans med smöret. Stek tills kuberna blivit gyllenbruna.
 • Såsen tillagar du genom att blanda smör, lagerblad och kanelstång i en kastrull. Låt kryddblandningen sjuda på mediumvärme i 2 minuter.
 • Tillsätt tomatpuré och tikka masalasåsen till kryddblandningen, låt det sjuda i pannan i 10 minuter under omrörning tills du ser ett tunt lager olja separeras från såsen.
 • Tillsätt kummin, koriander och kardemumma. Rör om i 2 minuter.
 • Tillsätt vatten, socker och salt och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
 • Tillsätt de stekta lupinfilébitarna i såsen och låt den sjuda i 10 minuter. Rör om ibland.
 • Tillsätt vispgrädde och rör om i 2 minuter.
 • Klart! Avnjut din härliga Lupin Filé Butter Masala med ris eller naanbröd.
Kategorier: ArtiklarRecept