fbpx

 

Hon är hjärnan bakom våra hållbarhetsstragier

Ciao Lupinters! Jag heter Ilaria, jag kommer från Italien och har bott i Sverige i 4 år. Jag är en väldigt social person och älskar att avnjuta ny mat och prova nya smaker. Dock är matlagning egentligen något som bara tilltalar mig när jag lagar middag åt någon eller en grupp vänner. Men då går jag all in! Jag bestämde mig därför för att prova vår lupinfilé tillsammans med mitt recept på bakad potatis och – spoiler alert – det gick verkligen hem hos teamet!

Nyckeln till att laga bra italiensk mat ligger i att fokusera på få och enkla ingredienser eftersom de flesta av våra rätter är tillagade just så – med bara några få kryddor. Så när det gäller att laga italienskt med lupinfilé tänker jag likadant. Och med goda råvaror blir det fantastiskt! 

Ta en titt på dessa skönheter!

Om du vill prova att göra det här receptet hemma rekommenderar jag att servera det som en sidorätt eller smårätt tillsammans med annat eller kanske med lite ris och grönsaker. Men en sak är klar, denna maträtt var verkligen både mättande och god!

Jag tycker mycket om lupinfiléen eftersom den är så mångsidig och tillåtande. Du kan bokstavligen tillaga den hur du vill och resultatet kommer att bli supergott! Nedan kan du följa steg för steg hur jag gick tillväga för att skapa det här receptet. Ha så kul och bjud nu in dina nära och kära till en mysig måltid!

Patate al Forno (Bakad Potatis på italienskt vis)

Ingredienser

Tempehfilé

 • 200 g lupinfilé

Tillbehör

 • 4 stora potatisar
 • 100 ml olivolja
 • 1 msk balsamvinäger
 • 1 msk färsk rosmarin
 • 1 msk torkad persilja
 • 1 msk torkad oregano
 • 1 msk torkad timjan
 • salt

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 200°
 • Tärna lupinfiléen och potatisarna i små kuber och lägg dem i en ugnssäker form eller på en plåt.
 • Blanda olivolja, balsamvinäger och salt med de torkade och färska örterna i ett glas eller en skål.
 • Häll kryddblandningen över lupinfilén och potatisen och blanda samman på plåten/i formen.
 • Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter tills potatisen känns mjuk och både tempehfilé och potatis fått färg.
 • Ta ut ur ugnen och toppa med färsk rosmarin! Färdigt att äta!

 

Kategorier: ArtiklarRecept