fbpx

 

Är du nyfiken på vem som tar hand om vår verksamhet? Häng med!

Hej, mitt namn är Amanda och är affärsutvecklare på Lupinta. Jag älskar att experimentera med mat och prova nya smaker. Till vardags ser jag alltid till att min middag är något som jag verkligen är sugen på att äta. Därför planerar jag aldrig mina måltider. För mig är det en lyx att kunna äta det jag längtar efter – det är som att bjuda min mun på små presenter!

matlagning-lupinta

Jag är svensk och det bästa jag vet med den svenska mattraditionen är att den innehåller mycket fett. Vi äter mycket grädde och smör, ingredienser som skänker mig stort välbefinnande!
Det jag gillar mest med vår lupinfilé är att det äntligen finns något på proteinmarknaden som inte smakar som något jag ätit förut! Jag vill att maten ska bredda mitt smakspektrum och det är därför jag verkligen älskar lupinfilé. Det är både spännande och väldigt välsmakande! Att vår produkt dessutom produceras helt lokalt är ett plus, eftersom jag alltid föredrar att äta lokalproducerat istället för importerat. Maten vi äter och dess miljöpåverkan är verklig och är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad kan jag göra med min lupinfilé?

På Lupinta lagar vi alltid tillsammans och delar med oss av vår lunch och snacks. Därför tog jag inspiration från det svenska köket och bestämde mig för att laga en maträtt som de flesta svenskar älskar. Bokstavligen. Teamet älskade denna måltid! Det heter Spaghetti och Köttfärssås.

Spaghetti och köttfärssås-lupinta

Sharing is caring – och vi vill att ni ska få massor av matinspiration!

Omskapandet av detta recept med vår lupinfilé gav lite extra krispighet till en klassiker. Dessutom ger tempehn en struktur med ett visst tuggmotstånd som gör rätten extra intressant. Lupinfilén hackades upp i små bitar, stektes och tillsattes till kryddbasen. Kolla in det här receptet och prova det hemma! Det var en fullständig succé på kontoret!

Spaghetti och Köttfärssås

Portioner: 10 personer

Ingredienser

Tempehfilé

 • 750 g Lupinfilé

Sås

 • 10 medelstora Morötter
 • 1 stor Gul lök
 • 2 teskedar Finhakad vitlök
 • 1 gäng Selleri
 • 300 g Tomatpuré
 • 1 burk Krossad tomat
 • 50 ml Mjölk 3%
 • 2 msk Rapsolja
 • Salt och peppar

Tillbehör

 • 1 kg Spaghetti
 • 1/4 tsk Torkad timjan
 • 1/4 tsk Torkad oregano
 • 300 ml Vatten

Instruktioner

Sås

 • Hacka lök, morötter och selleri och stek i olja i het stekpanna
 • Tillsätt tomatpuré, timjan och oregano och fräs i cirka 10 minuter
 • Tillsätt de krossade tomaterna med 300 ml vatten och låt den koka i cirka 1 timme på medelhög temperatur

Tempehfilé

 • Efter 50 minuter börjar du smula lupinfiléen och stek i olja i en annan stekpanna. Salta och peppra
 • Koka upp vatten i en kastrull och koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna
 • Blanda lupinfiléen och såsen med mjölk - du vet att såsen är klar när den tjocknat
 • Lägg lupinfiléen och såsblandningen ovanpå din pasta
 • Redo att njutas!

 

Kategorier: ArtiklarRecept