fbpx

 

Skogschampinjoner fyllda med tempeh, timjan och citron. 

Tempehfyllda champinjoner med timjan och citron är en oslagbart lyxig rätt till nyårsmiddagen eller julbordet. Tro oss, det är inte så pilligt som det låter. Faktum är att det är en vegansk lyxrätt som är förvånansvärt enkel att slänga ihop.

Smula ner tempehn i en marinad av vinäger, sirap, citron salt &peppar. Låt den vila i marinad i minst en timme. Det ger det hela en härligt sötsur smak som gör sig bra med svampens umami-smak. Efter en tid i ugnen strör du över färsk timjan och salvia för en sista touch. Fantastiskt gott!

 

Fyllda champinjoner med tempeh och örter

 

Du kan servera dessa tempehfyllda champinjoner med en ett gräddigt rotmos eller en härlig sallad. Ett riktigt gott förslag på sidorätt är en sallad med valnötter och rödbetor. Ett annat alternativ är helt enkelt att servera rätten med en massa grönt, så som broccoli, ärtor och grönkål.

 

Fyllda champinjoner med tempeh och örter

 

Vill du briljera med en vegansk rätt som passar perfekt till de extra lyxiga middagarna? Dessa saftiga, fyllda svampar kommer att få det att vattnas i munnen på alla med lite vett i skallen. De är faktiskt HUR goda som helst! Ingen kommer att tro på dig när du förklarar hur enkelt receptet är.

 

 

Tempehfyllda champinjoner med timjan och citron

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta Tempeh
  • ca 10 st Stora skogschampinjoner
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Neutral olja
  • 1 msk Lönnsirap
  • 1 st citron (saft och zest från)
  • 3 msk Hackad färsk timjan
  • 1 msk Hackad färsk salvia
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader och bred ut ett bakplåtspapper på en plåt
  • Blanda vinäger, sirap, citron och olja med salt och peppar i en skål.
  • Smula tempehn eller skär i mindre kuber och blanda med marinaden.
  • Bryt av foten på svamparna och fyll hattarna med den smulade tempehn.
  • Pensla över den marinad som blivit över i skålen.
  • Baka i ugnen i ca 30 min eller tills tempehn och svamparna fått en gyllenbrun ton.
  • Ta ut de fyllda svamparna ur ugnen och strössla över de färska kryddorna.
  • Servera direkt och njut! Passar bra både som en förrätt till helgernas middagar eller som en del på julbordet!
Kategorier: Recept