En värmande, grön ärtsoppa med krispiga krutonger av lupintempeh.

För kulna kvällar behövs det ibland lite riktig comfort food. Vad passar då bättre än ett recept på en frisk, grön ärtsoppa med tempehkrutonger? Detta recept är en svårslagen kombination av ärtans sötma och krispiga krutonger av lupintempeh.

Grön ärtsoppa med tempehkrutonger

Grön ärtsoppa med tempehkrutonger

En värmande, grön ärtsoppa med krispiga krutonger av lupintempeh.
Portioner: 4 port

Ingredienser

Grön ärtsoppa

  • 2 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 300 g gröna ärtor frysta
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar grönsaksbuljong
  • salt & peppar efter smak
  • 1 nypa färsk eller fryst dragon (kan uteslutas)

Tempehkrutonger

  • 1 pkt Lupinta Lupintempeh tinad
  • 1 msk neutral olja (ex. majs eller raps)
  • 0,5 msk sesamolja
  • salt & peppar

Instruktioner

Grön ärtsoppa

  • Grovhacka löken och fräs mjuk i botten på en kastrull.
  • Skala potatisarna och tärna dem grovt. Häll ner dem i kastrullen tillsammans med vatten, buljongtärningar och kryddor.
  • Koka 10-15 min tills potatisen känns mjuk.
  • Häll ner ärtorna och låt dem bara precis bli varma så att de inte tappar sin ärtiga färg.
  • Mixa till en slät soppa.

Tempehkrutonger

  • Skär tempehn i små kuber på ca 1-1,5 cm.
  • Stek i olja tills kuberna får en krispig och knaprig stekyta. Krydda med salt och peppar.

Servering

  • Servera ärtsoppan med fraiche av valfri sort, lite pepparrot och lupinkrutongerna. Toppa med lite färsk timjan. Voilà!
Kategorier: Recept