Lupintempeh i en härlig, östasiatisk chilimarinad.

Vi vill ju gärna dela med oss av fler idéer för tillagning av vår lupintempeh. Så här kommer ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket. Med en blandning av ingefära, vitlök, chili, sesamolja och hoisinsås är denna marinad en säker smakexplosion! Enjoy!

Marinad lupintempeh

 

Chilimarinerad Tempeh

Ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.ett rykande färskt recept på en mustig och småhet marinad med rötter i det östasiatiska köket.
Portioner: 1 paket Lupinta Tempeh

Ingredienser

  • 200 g Lupinta Tempeh
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2 msk neutral olja t.ex. raps- eller solrosolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 nypor salt
  • 1 msk finriven ingefära
  • ½ st finhackad röd chili alt. 2 nypor chiliflakes eller 1 tsk chipotlepasta

Instruktioner

  • Skär tempehn i skivor eller kuber.
  • Blanda ihop resterade ingredienser. Låt tempehn marinera i minst 30 min, gärna längre.
  • Stek tempehn i olja i en het panna (men var försiktig så att det inte bränns).
  • Servera med lite piffiga tillbehör som jordnötter, en krispig sallad och rödkål, eller om du har andra favoritgrönsaker. Servera med lite piffiga tillbehör som jordnötter, en krispig sallad och rödkål, eller om du har andra favoritgrönsaker. Ris eller nudlar passar också utmärkt!
Kategorier: Recept