En risbowl med lupin tempeh som är snäll mot både magen och planeten – 

Testa detta grymma recept med friterad & glaserad Lupinta tempeh. Den ultimata poké bowl:en, med friterad och glaserad Lupinta lupin tempeh, grönsaker och srirachamajonnäs. En match made in heaven!

Bowl with Lupinta Tempeh, veggies and rice

Loopy Rice

Den ultimata poké bowl:en, med friterad och glaserad Lupinta lupintempeh, grönsaker och srirachamajonnäs. En match made in heaven!
Keyword: deep-fried tempeh, loopy rice, poke, poke bowl, sriracha mayo
Portioner: 2 personer

Ingredienser

  • 1 paket Lupinta Tempeh stekt, friterad eller ugnsbakad och glazerad
  • Morot strimlad
  • Rödkål strimlad
  • Rostad lök
  • Sesamfrön
  • cilantro
  • sushi rice tillagat

Vinäger mix för riset

  • 1 dl Risvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Srirachamajonnäs

  • 2 tsk sriracha
  • 2 tsk sirap
  • 4 msk majonnäs
  • salt & peppar

Glaze

  • 2 dl äppeljuicekoncentrat
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • 1 dl neutral olja
  • 3 msk ingefära finriven
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk majsstärkelse (Kan uteslutas)

Instruktioner

  • Koka sushiris efter instruktionerna på förpackningen. Låt svalna. 
  • Skär upp 1 paket Lupinta tempeh i jämnstora bitar. Hetta upp olja i en hög kastrull eller fritös. Fritera tempehbitarna tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.
  • Förbered glaze:n: Blanda ihop alla ingredienser och vispa tills du får fram en slät glaze. Om du vill göra glaze:n tjockare, koka upp i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och rör om.
  • Täck tempehbitarna i glaze och låt stå.
  • Mixa ihop ingredienserna till srirachamajonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Mix the ingredients of the sriracha mayo. Salt & pepper to taste.
  • Strimla grönsakerna tunt. 
  • Servera bowl:en med riset i botten. Toppa med strimlade grönsaker, lupintempeh, rostad lök, sesamfrön, koriander och srirachamajonnäs. 

 

 

Kategorier: Recept